Skip to content
Over

Vera

Ik neem jullie even kort mee in mijn levensverhaal en hoe ik op dit pad terecht gekomen ben.
Ik ben Vera Markesteijn (1978) getrouwd en moeder van twee jongens (11 / 15). 

Vanaf jongs af aan had ik al een klik met kinderen, ik had veel oppas baantjes en ook de opleidingen die ik daarna heb gevolgd stonden in het teken van kinderen. Na mijn studie sociaal cultureel werk volgde ik de PABO en daarna nog aansluitend een jaar Remedial Teaching. In dat extra studiejaar startte ik ook met werken in het basisonderwijs, wat ik uiteindelijk 9 jaar gedaan heb.

Over Vera Markesteijn kinderyoga docent De Bilt

Mijn visie op het onderwijs veranderde gedurende mijn werkende jaren en ik voelde me aangetrokken tot kinderyoga en mediteren met kinderen. Naast mijn werk volgde ik in 2007 met veel plezier de kinderopleiding voor yoga bij Samsara in Bilthoven. Spelenderwijs deed ik ontspanningsoefeningen, yoga, sprookjesmeditaties en mandala tekenen in de klas met de kinderen. Dit had positieve effecten op de kinderen zelf en ook op de interactie onderling of te wel de sfeer in de klas.

Uiteindelijk ben ik uit het onderwijs gestapt, toen ik zwanger was van de oudste.  Niet lang daarna ben ik les gaan geven bij Yogastudio Nieuwegein. Dat heb ik 5 jaar met veel plezier gedaan. In deze jaren heb ik nog verschillende opleidingen en bijscholingen gevolgd.

2013 opleiding trainer Mindfulkids, bij het centrum voor Mindfulness in Amsterdam 
2015 opleiding baby yoga, dreumesyoga, peuter & kleuteryoga gevolgd bij Jip & Jan academie. 
2016 kinder- en tienermeditatie bij Jip & Jan academie
2017  wobbelyoga 
2017 basisopleiding fotografie en basisopleiding fotografie plus, gevolgd bij School voor Fotografie

2018 Pranic healing basis & Pranic healing advanced

2019 Pranic healing psychotherapy & Arhatic yoga

2020 Yin yoga training \’De elementen\’ bij de Yoga Academy

2022 Arterre bijscholingsmodules therapeutische yoga: 1) yoga voor hoogsensitieve kinderen. 2) yoga bij hyperactiviteit en autisme 

Waarom deze lessen?
Wanneer je moeder of vader wordt, verandert er veel in je leven. Het kan verwarrend, vermoeiend, uitputtend, liefdevol en heerlijk tegelijk zijn. In ontspannenheid weer verbinding maken met jezelf en met je kind, dat wil ik ouders en kinderen graag bieden.

Ik zie er naar uit om je te ontmoeten.

Lieve groet,
Vera