Skip to content
Mindfulness

Mindfulness

Mediteer met Veer (voor kinderen vanaf 8 t/m 12 jaar)

Mediteren. Je hebt er vast al eens van gehoord, er iets over gelezen of het misschien zelfs al ervaren. Mediteren is eigenlijk niks anders dan bewust aanwezig zijn in het hier en nu. Kinderen krijgen ook te maken met stress, verdriet, angst, een vol hoofd, moeite met concentreren of bijvoorbeeld slaapproblemen. In onze huidige samenleving ligt er veel nadruk op het hoofd, waardoor er een disbalans kan ontstaan. Door te mediteren kunnen kinderen zich weer met hun hele zelf verbinden.

De voordelen van mediteren:
– de focus en concentratie verbetert
– ze leren zich te ontspannen
– ze krijgen meer zelfvertrouwen
– ze komen beter in balans met hun energie
– het heeft een positief effect op hun slaap
– ze worden liever voor zichzelf en ook naar anderen toe

In de lessen worden er op speelse wijze verschillende meditatie technieken aangeboden. Mediteren is niet alleen op een kussentje zitten. Ademspelletjes, energie oefeningen, concentratie oefeningen, mediteren op muziek zijn allemaal onderdeel van de les.
Meedoen? Klik hier >>>

kindermeditatie, mindfulness voor kinderen
ouder en kind mindfulness, kindermeditatie

Ouder & kind mindfulness (vanaf 8 t/m 12 jaar)

Mindfulness is eigenlijk niets anders dan bewust aanwezig zijn, hier op dit moment. Vaak zijn we bezig met dingen die nog moeten gebeuren of al gebeurd zijn. Vaak wordt je meegenomen door een doorgaande gedachtenstroom en de wereld om je heen. Kinderen leven veel meer in het hier en nu, maar hoe ouder ze worden hoe lastiger dit wordt. Zij krijgen ook te maken met stress, verdriet, angst een vol hoofd en bijvoorbeeld slaapproblemen.

Door het beoefenen van mindfulness verbetert de concentratie, worden kinderen aardiger voor zichzelf en anderen (compassie) en krijgen ze meer zelfvertrouwen. In deze drukke tijd een moment van rust samen met je kind en echt aandacht hebben voor elkaar is een waardevol cadeau. Je krijgt in de lessen tools mee zodat jullie er daarna thuis ook mee aan de slag kunnen gaan.
Wil je dit graag samen met je kind ervaren? Geef je dan hier op >>>